Automatiske termostatventiler

AMOT termostatventiler er helautomatiske, treveis-ventiler som styres av temperaturen i passerende væskestrøm. Ventiltypen sikrer svært pålitelig temperaturstyring av for eksempel kjølevæske eller smøreolje, og passer for prosess-styring og industriapplikasjoner der væsker skal blandes eller fordeles avhengig av temperatur. Ventiltypen kan også brukes til å styre temperaturen i varmegjenvinningssløyfer, for å sikre korrekt motortemperatur og for å maksimere varmegjenvinning.

 • Ingen ekstern strømkilde behøves – enkel og rimelig installasjon

 • Ingen innstillinger eller konfigurasjon trengs –  "fit and forget"

 • Består av få deler – enkelt og rimelig vedlikehold

 • Robust design som tåler mye støt og vibrasjoner

 • Fleksibel installasjon – fungerer i enhver monteringsposisjon

 • Automatisk selv-følende styring med positiv proporsjonal ventilaktuering

Virkemåte

Temperaturreguleringseffekten skapes ved utvidelse av en voks/kobberblanding, følsom for temperaturendringer. Kreftene som oppstår ved oppvarming/ekspansjon av blandingen virker igjen på ventilen, slik at væskestrømmen reguleres.

 

Diagrammet viser ventilaktivering i fordelingsmodus ved start- og kjøleposisjon.

Ved normal drift kontrollerer ventilen temperaturen kontinuerlig.

Den pålitelige, robuste konstruksjonen gir nøyaktig temperaturregulering, samtidig som den ikke så lett forstyrres av trykkendringer eller variasjoner i flow. Slik kan stabil driftstemperatur opprettholdes over et bredt spekter av driftsforhold. 

Amot-valve-working-principle.png
Amot-Self-actuated-temperature-control-v

Den perfekte "Fit & Forget"- løsningen!

AMOTs helautomatiske treveis termostatventiler gir pålitelig og nøyaktig temperaturkontroll av væsker. Ventilene kan brukes både i blandings- og fordelingsapplikasjoner, og krever ingen ekstern strømkilde. De gir mange års problemfri service og krever minimalt med vedlikehold. 

Applikasjoner 

 

Treveis termostatventiler egner seg for prosesskontroll og industrielle applikasjoner der væsker skal blandes eller fordeles avhengig av temperatur. De kan også brukes på kraftvarmesystemer for å kontrollere temperaturen i varmegjenvinningssløyfen, noe som sikrer riktig motorkjøling og maksimerer varmegjenvinningen.

I tillegg er de egnet for prosesskontroll og industrielle applikasjoner der væsker må blandes eller avledes avhengig av deres temperaturer. De er enkle å installere, betjene og vedlikeholde, og gir årevis med problemfri, pålitelig temperaturkontroll uten behov for eksterne

strømkilder.

Amot-thermostatic-valves-best-world.jpg

Fordeler og funksjoner:

 • Ingen ekstern strømkilde nødvendig – enkel, billig installasjon

 • Ingen brukerinnstillinger nødvendig – "fit & forget"-løsning

 • Lite antall deler – enkelt vedlikehold og lave eierkostnader

 • Robust design med høy vibrasjons- og støtbestandighet

 • Enkel installasjon, fungerer i alle monteringsposisjoner

 • Automatisk temperaturavføling med positiv proporsjonal ventilaktuering

AMOT 3-veis termostatiske reguleringsventiler er den perfekte "fit & forget"-løsningen for kjøling, smøreolje, varmegjenvinning og kappevannssystemer, samt for vannsparing.

AMOT temperaturreguleringsventiler gir en enkel og pålitelig måte å kontrollere temperaturen på væsker i industrimaskiner og prosessutstyr. Ventilene brukes ofte i turbiner, kompressorer og kjølesystemer for vann eller smøreolje.