Modell C: Treveis termostatventil

AMOT Modell C termostatventiler er tilgjengelige i et bredt utvalg av størrelser og konfigurasjoner. Ventilene kan monteres i alle posisjoner, og bruker det velprøvde voksprinsippet for å aktivere 3-veis temperaturelementene, og kan brukes både som fordelingsventil og blandeventil. Eksempler på bruksområder er begrensning av maksimumstemperatur på forsyningssystemer for varmtvann, i sentralvarmesystemer for å unngå overoppheting av plastrør, elektronikk- og batterikjølingskretser, kjøling av pumpesystemer eller smøreolje, og i prosesskontroll av diverse slag.

  • Ingen ekstern strømkilde behøves – enkel og rimelig installasjon

  • Ingen innstillinger eller konfigurasjon trengs –  "fit and forget"

  • Består av få deler – enkelt og rimelig vedlikehold

  • Fleksibel installasjon – fungerer i enhver monteringsposisjon

  • Automatisk selv-følende styring med positiv, proporsjonal ventilaktuering

Temperaturområder:  18-113°C  (65-235°F)

Tilgjengelige materialer:  Hus i stål, bronse, støpejern eller aluminium

Tilkoblinger: Gjenget eller flenset

 

Eksempel på modellkoder: (se også datablad s. 8)

 1¼CCMCU12001F1AA: 11/4'' ventil high flow m/3 elementer (CCM), støpejern (C), tilkobling BSP (PL) til BS 21 (U) og 120°F element  (120), standard element med buna N/Nitril-tetning (01), leak hole størrelse 1/8'' / 3,2mm (F), leak hole antall (1), ingen kundetilpasninger (AA)

Drift:

Ventilen leveres med temperaturelementene fabrikkinnstilt til den nominelle temperaturinnstillingen. Temperaturen avføles ved port A som forblir åpen for Port B (bypass) til væsketemperaturen når et punkt på 5-10°C under den nominelle innstillingen. Når temperaturen fortsetter å stige, beveger skyveventilen seg for å lukke Port B og åpne Port C (koblet til kjøleren eller varmeveksleren). Port B er helt lukket 4-6°C (8-10°F) over den nominelle innstillingen.

 

 

Last ned datablad på C-ventil >>